banner

Ikke flytt strømforbruk slik at det går utover elsikkerheten

Ikke flytt forbruk, slik at det går utover elsikkerheten. Selv om du sparer penger på å flytte strømforbruk til tidsrommet mellom klokken 22.00 på kvelden og 06.00 neste morgen med den nye nettleiemodellen, må du aldri ta sjanser med brann- og elsikkerheten.

Den nye nettleiemodellen til Elvenett belønner deg for å flytte strømforbruk til andre tider på døgnet, når det er mye ledig kapasitet i strømnettet. Ikke la det gå ut over elsikkerheten. Det finnes en gylden middelvei, hvor du ivaretar elsikkerheten samt sparer penger og miljøet.

 

Du bør være våken

Med den nye nettleiemodellen vil nok de fleste tenke at de kan sette på oppvaskmaskinen og vaskemaskinen om natten, for å spare penger. Slike maskiner kan potensielt starte en brann når de er i bruk, og hvis det skulle skje bør du være våken. I sovende tilstand er du langt mer utsatt fordi du kanskje ikke rekker å reagere raskt nok til og slukke brannen, eller rømme fra boligen.

Vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin bør kun brukes når du er hjemme og er våken. Sett på alarmer eller bruk tidsinnstillinger. Det betyr ikke at du ikke kan gjøre endringer når du bruker strøm. Vi er alle forskjellige, og har ulike rutiner og leggetider. Hvis du for eksempel pleier å legge deg rundt kl. 23.30, kan du jo sette påp maskinene slik at de er ferdige før den tid. Sjekk hvor lang tid vaskeprogrammet bruker, og regn det ut. På den måten vil mesteparten av strømforbruket skje i det billigste tidsrommet.